Åkes rökta isterband

29.95 29,95 kr/st

29,95 kr per st

Åkes Hemlagade

AC-G012-105

Isterband är en lättrökt mjölksyrajäst grovkornig korvsort, som framställs av nötkött, fläsk och potatis. Korven skall ha en tydlig syrlig smak. Den förekommer i det Svenska köket i olika varianter och serveras stekt med exempelvis dillstuvad potatis.

Vikt: ca 350g 

29.95 29,95 kr/st

29,95 kr per st

Isterband är en lättrökt mjölksyrajäst grovkornig korvsort, som framställs av nötkött, fläsk och potatis. Korven skall ha en tydlig syrlig smak. Den förekommer i det Svenska köket i olika varianter och serveras stekt med exempelvis dillstuvad potatis.

Vikt: ca 350g 

Isterband är en svensk klassiker. Våra isterband innehåller hela 68% kött, vildsvinsköttet kommer från de småländska skogarna slaktas hos Peter på Boda viltslakteri. Fläsket kommer från Kls i Kalmar. Isterbanden syras först med mjölksyrning och får sedan torka för att till sist rökas. Vi använder endast naturtarm som kommer från svenska grisar och givetvis handknyter vi alla våra korvar. Redan 1992 startade Åke Persson ett eget charkuteri i Tingsryd under namnet Åkes Hemlagade Det såldes hemmagjorda isterband, kalvsylta, kokt skinka, prinskorv och mycket mer.

2011 togs rörelsen över av Mattias, som hade jobbat hos Åkes Hemlagade som ung, Mattias har en lång erfarenhet också som kock.

Än idag finns företaget kvar i samma lokaler. Åkes Hemlagade primära mål är att förse den svenska marknaden med högkvalitativa chark produkter gjort på svenskt kött och med så få E-NUMMER som det bara är möjligt. Företaget vill upprätthålla en genuin känsla och stolthet för yrket och branschen.

 

UrsprungTingsryd
TillståndFärsk
Viktca 350g
InnehållsförteckningIngredienser:Nöt,fläskkött70%,fläsk,vatten,potatismjöl,kryddor,lök, dextrose antioxidationsmedel:askorbinsyra konsreveringsmedel:nitritsalt stabiliseringsmedel:difosfat Fetthalt: 20%,enligt svensk tradition

Skriv din recension

Åkes rökta isterband

Åkes rökta isterband

Isterband är en lättrökt mjölksyrajäst grovkornig korvsort, som framställs av nötkött, fläsk och potatis. Korven skall ha en tydlig syrlig smak. Den förekommer i det Svenska köket i olika varianter och serveras stekt med exempelvis dillstuvad potatis.

Skriv din recension

Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.