Helrökt sidfläsk

90 90 kr/kg

90 kr per kg

Åkes Hemlagade

AC-G012-003

Varmrökt gris sida kan användas på motsvarande sätt som färskt eller rimmat fläsk och används ofta stekt till klassisk husmanskost t.ex. rårakor, palt och kroppkakor. Fintärnat fläsk passar bra som smaksättare av mat, i fyllningar, grytor och såser.

Vikt: ca 400g 

90 90 kr/kg

90 kr per kg

Varmrökt gris sida kan användas på motsvarande sätt som färskt eller rimmat fläsk och används ofta stekt till klassisk husmanskost t.ex. rårakor, palt och kroppkakor. Fintärnat fläsk passar bra som smaksättare av mat, i fyllningar, grytor och såser.

Vikt: ca 400g 

Sidfläsket kommer från lokalt slakteri i Småland där vi sedan saltsprutar och varmröker. Vi använder bok spån och al spån för bästa rökning inga rökaromer. Redan 1992 startade Åke Persson ett eget charkuteri i Tingsryd under namnet Åkes Hemlagade Det såldes hemmagjorda isterband, kalvsylta, kokt skinka, prinskorv och mycket mer.

2011 togs rörelsen över av Mattias, som hade jobbat hos Åkes Hemlagade som ung, Mattias har en lång erfarenhet också som kock.

Än idag finns företaget kvar i samma lokaler. Åkes Hemlagade primära mål är att förse den svenska marknaden med högkvalitativa chark produkter gjort på svenskt kött och med så få E-NUMMER som det bara är möjligt. Företaget vill upprätthålla en genuin känsla och stolthet för yrket och branschen.

UrsprungTingsryd
TillståndFärsk
Viktca 400g
InnehållsförteckningIngredienser: Sidfläsk,dextros,kryddor, antioxidationsmedel:natriumaskorbat,trinatriumcitrat,veg protein,konserveringsmedel:nitritsalt Varmrökt(bokspån)

Skriv din recension

Helrökt sidfläsk

Helrökt sidfläsk

Varmrökt gris sida kan användas på motsvarande sätt som färskt eller rimmat fläsk och används ofta stekt till klassisk husmanskost t.ex. rårakor, palt och kroppkakor. Fintärnat fläsk passar bra som smaksättare av mat, i fyllningar, grytor och såser.

Skriv din recension

Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.