Inga produkter
Priser inkl. moms
Färska Kryddor
Vattenkrasse har en tydlig smak av peppar, rättika och senap, men är mildare än vanlig kryddkrasse. God till grillat kött och i blandad sallad. Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Rosmarin används både färsk och torkad. Supergod som krydda i stuvningar eller starka rätter som vilt och lamm. Blanda gärna rosmarin med andra kryddor och gör din egen grillkrydda eller varför inte din egen korv. Eftersom rosmarin har en förhållandevis stark arom skall den användas varsamt i matlagningen. Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar...
Nu har vi fått in Krondill ifrån odlare i Sölvesborg. Dillkronor är oersättliga som smaksättare av kokta sötvattenskräftor. Ett ständigt problem för kräftkokaren är att krondillen blommar sent, ofta för sent för kräftpremiären den 8:e augusti. Säsongens första kräftor saknar ofta rätt dillsmak. Kräftor är alltid bäst i september pga detta men också för...
Ekologisk dill, används bland annat till färskpotatis, fisk, dillkött, kräftor och såser som hovmästarsås och andra kalla såser.Ekologiskt/KRAV-odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong. Vikt: ca 100g
Timjan med sin aromatiska smak är en av våra mest sålda kryddor och har, liksom salvia och rosmarin, en genomträngande smak och bör användas i små mängder. Timjan bör koka med vid tillagningen och passar bra till tomat-, grönsaks- och äggrätter, fisk och skaldjur samt i köttgrytor, marinader och såser. Ekologiskt/KRAV-odlad, ursprungsland varierar...
Basilika är en av världens äldsta och mest omtyckta kryddor och speciellt framträdande i det italienska köket. Passar utmärkt till en ljuvlig pesto eller tillsammans med tomater och lite hyvlad parmesan. Ordet basilika kommer från den grekiska mytologins basilisk, till hälften ödla till hälften drake och med innebörd kunglig. Ekologiskt/KRAV-odlade,...
Thaibasilika har en doft och smak av lakrits och används frekvent i det thailändska och vietnamesiska köket. Passar utmärkt till stekt och grillat kött och ger en asiatisk touch till sallader. Ekologiskt/KRAV-odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Bladpersiljan är något mildare i smaken än den krusbladiga persiljan, och du använder den på samma sätt som den krusbladiga persiljan i soppor, såser och grytor. Du tillsätter bladpersiljan sent i matlagningen, eftersom den tappar smak om du tillagar den för länge. Kravodlad.
Citronmeliss används på samma sätt som trädgårdstimjan, men lämpar sig extra väl till ägg- och fiskrätter, där citronsmaken kommer till sin rätt. Ekologiskt odlade, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Ekologisk oregano vars blad används färsk eller torkad. Oregano är gott till grillat kött, en mustig soppa, i grönsallad, tomaträtter, köttsåser samt i bröd. Kokning förstör smakämnena, varför den bör tillsättas sent i matlagningen, strax före servering. Oregano kan vara lite skarp i smaken så prova dig fram med kryddningen. Ekologiskt odlad,...
Ekologisk mynta passar utmärkt såväl i matlagning och bakning som i fräscha sommardrinkar. Mynta är en klassisk krydda till lammkött och då gärna i form av mintgelé eller chutney. Eller varför inte en kopp svalkande mintte och då gärna tillsammans med citronmeliss.Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Ekologisk fransk dragon har en mild lakritston. Franska kockar kallar den för kungen av örter och används bla i bearnaisesåsen. Används till kött, kyckling, fisk, ägg, varma och kalla grönsaker. Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Ekologisk koriander passar till fisk, kött, färs, grönsaker, soppor, risrätter och ägg, som brödkrydda, till (sill-)inläggningar och i efterrätter. I Indien görs en vanligt förekommande chutney på stötta korianderblad, chilipeppar, vitlök, senapsolja och salt. Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Körvel med sin lätt lakritsaktiga doft och smak används färsk eller torkad i sallader, såser, soppor mm. Prova t.ex. att byta ut rosmarinen till lamm mot torkad körvel.Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Ekologisk mejram kan användas både färsk eller torkad. Används som krydda till bl.a. kött, korv, i grönsaksgrytor och soppor (karaktäristisk i ärtsoppa) och är oumbärlig till pizza. Mejram ingår ofta i bouquet garni (fransk kryddbukett). Den är också vanlig ihop med olja och vinäger. Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Salvia passar bra i robusta, feta kötträtter, t ex lamm, inälvsmat och korv. Salvia ingår i de klassiska, italienska kötträtterna saltimbocca och osso bucco. I Provence kan kryddan ingå i en vegetarisk soppa, i England till kyckling, i Tyskland till skinka och korv. Ekologiskt odlad, ursprungsland varierar beroende på säsong.
Krondill är en högväxt ört upp till en meter hög. Stjälkarna är oftast mörkt gröna och förgrenade. Varje skott avslutas med en något kupig, vacker flock av gulgröna blommor - dillkronan. Färska blad och torkade frön används som krydda. Färsk krondill ger de nyfångade Vätternkräftorna en fin smak karaktär. Leverantör: Ekologiskt/KRAV-odlade på Ekobacken...
Färska Kryddor
Filter
Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.