KÖPVILLKOR

Jag är över 18 år och myndig och har full juridisk rätt att ingå avtal med annan part. Linnés Mathus lagrar mina personliga uppgifter samt de inköp som jag gör. Linnés Mathus policy är att ingen del av dina personliga uppgifter lämnas vidare till tredje part i någon form utan ditt uttryckliga medgivande. 

De recept som jag lägger in kan bli offentliga för andra användare. Speciella erbjudanden kan komma till mig baserat på mina inköp. Jag kommer att kunna få erbjudanden skickat till mig via e-post, post och SMS. 

Pris och Betalning 

Priset för de varor du beställer är det du ser på dagen för din order. Skulle priset ändras till dagen för leverans gäller priset för den tidpunkt när du placerade din order. Alla priser är angivna inklusive moms om inte annat anges.

Betalning görs med betalkort eller faktura. Linnés Mathus AB accepterar inte av säkerhetsskäl betalning med kontanter eller checkar. Betalning med betalkort sker via betalningsleverantören Stripe. När betalning görs med betalkort reserveras ett preliminärt orderbelopp på ditt kort med ett påslag på 20%. Det slutgiltiga beloppet debiteras efter att dina produkter har vägts och är på väg hem till dig. Detta gör vi för att säkerställa att våra närproducenter alltid får betalt, samtidigt som ni som kund aldrig betalar för mer än den vikt ni fått levererad. 

De produkter där pant förekommer anges priset exklusive pant om inte annat anges. Vi erbjuder dig möjligheten att returnera pantburkar och flaskor.

Rabattkoder och andra erbjudanden får endast användas en gång och går ej att kombinera. 

Angående faktura köp – se nedan.

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Linnés Mathus AB överlåtna till Svea Ekonomi AB.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.

Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Leverans 

För närvarande erbjuder vi beställningar med utlämning på vårt lager i Växjö. När vi tagit emot din beställning och stämt av med våra leverantörer återkommer vi till dig via mail med information om leveranstid. Målet är att vi skall erbjuda utkörning av varor till Växjö och att vi skall erbjuda att erbjuda utlämningsställen i Tingsryd, Lessebo, Alvesta, Ljungby, Älmhult, Värnamo, Åseda, Ronneby, Karlshamn, Karlskrona, Markaryd, Sävsjö, Nybro, Torsås, Sölvesborg.

Produkter 

Vår målsättning är att alltid leverera fräscha varor med bra hållbarhet. De varor vi visar på vår webshop finns vid beställningstillfället i lager. Vi plockar i första hand de varor du beställt, skulle det dock vara så att en vara inte finns så kontaktar vi dig för att enas om en utbytesvara eller annullering. 

Kvalitet 

Är det fel på någon vara eller om en vara saknas kontakta oss direkt. Om en vara saknas eller är skadad krediteras den felaktiga varan. Vårt ansvar är begränsat till varans värde, samt eventuella returkostnader. Återbetalning kommer att ske inom 30 dagar. 

Ångerrätt 

Som kund hos Linnés Mathus har du rätt att frånträda köpeavtalet (utnyttja din ångerrätt) inom 14 dagar från den dag du tar emot varan, eller väsentlig del av den. Ångerrätten gäller dock inte vid köp av dagligvaror från Linnés Mathus. Ångerrätten gäller under förutsättning att varan är i väsentligen oförändrat skick. För att utnyttja din ångerrätt är det tillräckligt att du skickar ett meddelande till oss (till exempel per brev eller e-post) om att du vill utnyttja ångerrätten eller att du skickar tillbaka varan före fristens utgång. Meddelande om att du vill utnyttja ångerrätten skickas till: 

info@ linnésmathus.se eller 

Linnes Mathus i Sverige AB 

Regementsgatan 9 

352 36 Växjö 

Om det inte är fel på den levererade varan och du utnyttjar din ångerrätt måste du betala kostnaden för att skicka tillbaka varan. Återbetalning för varan kommer att ske till dig senast inom 30 dagar från det att Linnés Mathus tagit emot den returnerade varan. 

Ändring och avbokning av order 

Du kan själv ändra, lägga till och avboka din order. Detta kan du göra fram till 15:00 dagen innan din leverans sker. 

Tvist 

Vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer. Policy för hantering av personuppgifter efter registrering av profil. De personuppgifter vi spar efter ditt köp är de du angivit i din profil samt detaljerna om varje order. Betalningsuppgifter med ditt kortnummer sparas eller hanteras aldrig på Linnés Mathus servrar. Utskick via e-post, post samt SMS kan komma att ske till de uppgifter du registrerat på Linnés Mathus Du kan när som helst begära utdrag över dina registrerade uppgifter samt att uppgifterna ändras eller raderas. 

Samtliga personuppgifter lagras enligt lagen om PUL. 

Felskrivning 

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar på hemsidan.


Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.