Oxfilé hängmörad

499 499 kr/kg

499 kr per kg

Bondens Skafferi

AA-M003-036

Oxfilé har många användningsområden och äts rå, gravad, stekt eller grillad. Den tillagas i bit eller skivad. Kokt är sällsynt och köttet skall aldrig hårdstekas. Beroende på personlig smak serveras stekt oxfilén blodig, rosa, medium eller välstekt (men inte hårdsotet). Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet. 

Leverantör: Bondens skafferi

Vikt: ca 2 kilo 

499 499 kr/kg

499 kr per kg

Oxfilé har många användningsområden och äts rå, gravad, stekt eller grillad. Den tillagas i bit eller skivad. Kokt är sällsynt och köttet skall aldrig hårdstekas. Beroende på personlig smak serveras stekt oxfilén blodig, rosa, medium eller välstekt (men inte hårdsotet). Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet. 

Leverantör: Bondens skafferi

Vikt: ca 2 kilo 

Oxfilén är den möraste styckningsdetaljen på djuret, och sitter på insidan av ryggraden.

Oxfilén sitter i svanken på djuret, på insidan av ryggraden. Den benämns även som innerfilé. Det är den enda muskeln som sitter på insidan av skelettet, och arbetar mycket lite vilket är anledningen till köttets omtalade mörhet. För att köttet inte skall "blöda" på tallriken bör köttet vila minst 15 minuter efter tillagning. 

Bondens skafferi är som namnet antyder ett stort skafferi av skånska matprodukter. De köper sina varor direkt från skånska, närproducerade uppfödare, odlare eller matproducenter. Eftersom ägarna till bondens skafferi själva har varit framgångsrika krögare under många år har de den rätta känslan för kvalitet i allt som de levererar. 

På Bondens skafferi menar man att genom att äta mer lokalproducerad mat får vi en närmare relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas. Och man har lite att välja på eftersom det enbart i skåne finns över 400 småskaliga verksamheter som producerar mat och matråvaror. På menyn finns allt från grönsaker, kött, frukt och kryddor till charkvaror, ostar och inläggningar. Här på Linnés mathus kan vi inte erbjuda allt detta än utan sortimentet kommer att växa efterhand. 

  

UrsprungSkåne
UrsprungslandSverige
TillståndFärsk
Viktca 2 kilo
FörpackningVakuumförpackad

Skriv din recension

Oxfilé hängmörad

Oxfilé hängmörad

Oxfilé har många användningsområden och äts rå, gravad, stekt eller grillad. Den tillagas i bit eller skivad. Kokt är sällsynt och köttet skall aldrig hårdstekas. Beroende på personlig smak serveras stekt oxfilén blodig, rosa, medium eller välstekt (men inte hårdsotet). Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet. 

Leverantör: Bondens skafferi

Skriv din recension

Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.