Bondens skafferi är som namnet antyder ett stort skafferi av skånska matprodukter. De köper sina varor direkt från skånska, närproducerade uppfödare, odlare eller matproducenter. Eftersom ägarna till bondens skafferi själva har varit framgångsrika krögare under många år har de den rätta känslan för kvalitet i allt som de levererar. 


På Bondens skafferi menar man att genom att äta mer lokalproducerad mat får vi en närmare relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas. Och man har lite att välja på eftersom det enbart i skåne finns över 400 småskaliga verksamheter som producerar mat och matråvaror. På menyn finns allt från grönsaker, kött, frukt och kryddor till charkvaror, ostar och inläggningar. Här på Linnés mathus kan vi inte erbjuda allt detta än utan sortimentet kommer att växa efterhand. 

Visar 1 - 24 av 56 artiklar
  • AA-M003-030

    Entrecôte är smakrikt och mört kött liksom biffen, men har ännu djupare smak och mer insprängt fett. Det marmorerade fettet gör köttet extra lämpligt för att helgrilla eller steka i ugn med ett gott kryddsmör till. Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet. Leverantör: Olsson´s utvalda - Bondens skafferi

    359 kr/kg
     
  • AA-M003-022

    Kalvfärs är malet kalvkött. Man maler det kött som skärs bort i så små bitar att det inte passar till hela styckningsdelar. Kalvfärs används på samma sätt som nötfärs. Vissa rätter som till exempel Wallenbergare, skall enligt originalrecept tillagas av kalvfärs. Leverantör: Bondens skafferi Vikt: ca 1 kg

    123 kr/Kg
     
  • Prissänkt!
    AA-M003-034

    Nötfärsen är så vardaglig att det är lätt att glömma vilken fantastisk råvara det är. Den kan ju förvandlas till allt möjligt läckert från små delikata köttbullar till bastanta köttfärslimpor, tacos, järpar, frikadeller, piroger, pastaknyten, lasagne, moussaka, grytor, vårrullar och soppor. Leverantör: Bondens skafferi Vikt: ca 1 kg

    119 kr/Kg
     
  • FD-M003-073

    Skogschampinjonen smakar mer skog och liknar våra andra skogssvampar som Kantarell och Karl-Johan. Den passar till mat där den får ta lite mer plats bland smakerna. Den fungerar bra som tillbehör till biff, kyckling eller på hemlagad pizza. Odlade av: Hällestadsvamp Tyvärr är den här produkten slut för säsongen!

    29,25 kr/st
     
  • AA-M003-040

    Kinden, fantastiskt god rödvinsbrässerad! Leverantör: Bondens skafferi

    119 kr/kg
     
  • DA-M003-051

    Kyckling är en favorit i köket, dels för att den är god och nyttig men också för att den är lätt att laga och kan varieras på otaliga vis. En het kycklinggryta, kycklingfiléer i ugn, eller en krämig kycklingpasta är storfavoriter. De vanligaste kryddorna till kyckling är timjan eller dragon. Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet.  Kycklingarna är...

    112 kr/kg
     
  • DA-M003-052

    Kycklingbröstfilé med skinn är en favorit i köket, dels för att den är god och nyttig men också för att den är lätt att laga och kan varieras på otaliga vis. En het kycklinggryta, kycklingfiléer i ugn, eller en krämig kycklingpasta är storfavoriter. De vanligaste kryddorna till kyckling är timjan eller dragon. Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet....

    189 kr/kg
     
  • AA-M003-026

    Ursprunget till styckningen sägs komma från Rio Grande do Sul, den sydligaste delen av Brasilien. Där Sydamerikanska cowboys, gauchos, föder upp boskap på vidderna gärna tillagar köttet med endast grovsalt och vitlök. Leverantör: Bondens skafferi

    195 kr/kg
     
  • DA-M003-053

    Kyckling är en favorit i köket, dels för att den är god och nyttig men också för att den är lätt att laga och kan varieras på otaliga vis. En het kycklinggryta, kycklingfiléer i ugn, eller en krämig kycklingpasta är storfavoriter. De vanligaste kryddorna till kyckling är timjan eller dragon. Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet.  Leverantör:...

    139 kr/kg
     
  • CA-M003-050

    Det är roligt att kunna laga en lyxig måltid på kort tid och utan att det behövs massor av förberedelser. Att använda sig av kallrökt lax till pasta är ett bra förslag till en lyxig rätt som du gör enkelt. Recept på kallrökt laxpasta kan variera något med i grund och botten är de flesta väldigt enkla. Levereras av: Fiskrökeriet, Helsingborg

    79,95 kr/st
     
  • CA-M003-054

    Det är roligt att kunna laga en lyxig måltid på kort tid och utan att det behövs massor av förberedelser. Att använda sig av kallrökt lax till pasta är ett bra förslag till en lyxig rätt som du gör enkelt. Recept på kallrökt laxpasta kan variera något med i grund och botten är de flesta väldigt enkla. Levereras av: Fiskrökeriet, Helsingborg

    139,95 kr/st
     
  • AA-M003-027

    Flankstek är en styckdetalj av nötkött som sitter i djurets ljumske. Det är en långfibrig detalj som lämpar sig väl för grillning och stekning, och som bör trancheras mot muskelfibrerna.

    219 kr/KG
     
  • AA-M003-038

    Kokt tunga är en del av den svenska husmanskosten, gärna serverad varm med kokt potatis eller potatismos och en vit sås som är smaksatt med senap eller pepparrot.Leverantör: Bondens skafferi

    92 kr/kg
     
  • AA-M003-041

    Njurtapp är underbart gott att grilla. Njurtappen är ett halvmört kött - som en lite taggigare biff, och dess kraftiga köttsmak påminner lite om vilt. Liksom biff pannsteker man skivor, som gärna får vila eller gå klart i ugn några minuter. Fransmän beställer gärna en bit smörstekt onglet på krogen, dvs njurtapp. Leverantör: Bondens skafferi

    113 kr/kg
     
  • FD-M003-072

    Champinjon är en enkel svamp att använda till det mesta. Den har en mild smak och är en väldigt populär matsvamp. Den är god rå i sallader men passar också till stuvningar, soppa, såser och i stora bitar i grytan. Odlade av: Hällestadsvamp

    19,95 kr/st
     
  • CA-M003-052

    Det är roligt att kunna laga en lyxig måltid på kort tid och utan att det behövs massor av förberedelser. Att använda sig av rökt lax till pasta är ett bra förslag till en lyxig rätt som du gör enkelt. Recept på rökt laxpasta kan variera något med i grund och botten är de flesta väldigt enkla. Levereras av: Fiskrökeriet, Helsingborg

    149,95 kr/st
     
  • DB-M003-107

    Fasanens kött är fettfritt, därför ska man helst linda om den med späck - eller bacon om inte den rökta smaken stör. Den går även utmärkt att fylla invändigt också. Fasanen kommer ifrån Friskens vilt, som är ett EU-godkänt viltslakteri med inriktning på all slags viltfågel. Jägarna kan här sälja sitt vilt eller få återtag på detta. Leverantör: Friskens...

    149 kr/kg
     
  • AC-M003-126

     En fin present korg till vänner i Jul. Låt den förgylla Julen!Består av:          Viltsalami från Larssons Chark i Tollarp          Gammeldags äppelkorv från Friskatorpet i Rinkaby          24 månaders lagrad prästost från Skånemejerier          Äppelmust 75 cl från Kivikås musteri          Hallon lakrits från Kolsvart          Sensommar honung från...

    495 kr/st
     
  • AA-M003-035

    Framdelskött som högrev, märgpipa, hals, bog och bringa lämpar sig ypperligt för kokning. Det är bekväm, prisvärd, god och nyttig mat. Som vi brukar säga, framdelar har fördelar! Leverantör: Bondens skafferi

    53 kr/kg
     
  • AA-M003-043

    Kotlettraden sitter längs grisens rygg mellan karré och rostbiff. Kotletten är en mångsidig detalj som kan styckas med eller utan ben. Utskuren och renputsad kallas kotletten också för fläskhare eller ytterfilé. Ytterfilén är ofta delad på längden för att ge en mer filé lik form. Leverantör: Bondens skafferi

    109 kr/kg
     
  • AA-M003-047

    Det är en särskild upplevelse att äta det smakrika och täta fläskköttet som sitter på revbenen. Det kan vara behagligt segt eller löst och eftergivet, men det smakar alltid mycket. Leverantör: Bondens skafferi

    68 kr/kg
     
  • DA-M003-054

    Kyckling är en favorit i köket, dels för att den är god och nyttig men också för att den är lätt att laga och kan varieras på otaliga vis. En het kycklinggryta, kycklingfiléer i ugn, eller en krämig kycklingpasta är storfavoriter. De vanligaste kryddorna till kyckling är timjan eller dragon. Vakuumförpackad för extra lång hållbarhet.  Leverantör:...

    290 kr/kg
     
  • FD-M003-078

    Om du vill använda torkade svampar så är det busenkelt. Lägg svampen i en skål, häll över hett vatten så det täcker den. Låt ligga i blöt en stund, ju längre desto bättre. Hinner den bara ligga 15-20 minuter så funkar det bra, men kantarellerna blir godast om de får ligga lite längre. Odlade av: Hällestadsvamp

    59,95 kr/st
     
  • CA-M003-051

    Det är roligt att kunna laga en lyxig måltid på kort tid och utan att det behövs massor av förberedelser. Att använda sig av kallrökt lax till pasta är ett bra förslag till en lyxig rätt som du gör enkelt. Recept på kallrökt laxpasta kan variera något med i grund och botten är de flesta väldigt enkla. Levereras av: Fiskrökeriet, Helsingborg

    339,95 kr/st
     

Bondens skafferi är som namnet antyder ett stort skafferi av skånska matprodukter. De köper sina varor direkt från skånska, närproducerade uppfödare, odlare eller matproducenter. Eftersom ägarna till bondens skafferi själva har varit framgångsrika krögare under många år har de den rätta känslan för kvalitet i allt som de levererar. 


På Bondens skafferi menar man att genom att äta mer lokalproducerad mat får vi en närmare relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas. Och man har lite att välja på eftersom det enbart i skåne finns över 400 småskaliga verksamheter som producerar mat och matråvaror. På menyn finns allt från grönsaker, kött, frukt och kryddor till charkvaror, ostar och inläggningar. Här på Linnés mathus kan vi inte erbjuda allt detta än utan sortimentet kommer att växa efterhand. 

Filter

Pris

19 kr - 995 kr
Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.