Ekoboxen är en gårdsbutik belägen i Tävelsås, en mil söder om Växjö. Här odlar Kerstin & Birger Ask ekologiska grönsaker helt utan handelsgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. I deras odling strävar de efter att så långt som möjligt utnyttja platsgivna resurser och recirkulation samt att bidra till ökad biologisk mångfald. All näring tillförs i organisk form t ex stallgödsel, växtrester och kalk.


Birger och Kerstin har ett nära samarbete med andra svenska, närproducerande ekologiska odlare från vilka de kompletterar sitt sortiment med produkter som de själva inte odlar eller som de sålt slut av. 


   

Visar 1 - 18 av 18 artiklar
 • FA-G011-001

  Ekologiska morötter är både nyttigt och gott och kan användas i oändligt många maträtter; sallader, soppor eller i soffrito för att ge mer smak åt köttfärssåsen. Kylskåpskalla är morötter underbara som snacks.  Sorten heter Bolero, en saftig morot med kraftig morotssmak. KRAV-odlade av Kalle och Märta Johansson, Ramdala.

  24,95 kr/st
   
 • FA-G011-011

  Vitkål är en underart av kål som är full av fibrer och C-vitamin. Vitkål används med fördel som råkost eller i en mängd olika anrättningar, t ex kåldolmar, kålpudding, kålsoppa. Passar också bra i gratänger och stuvningar. KRAV-odlade av Bengt Nilsson, Tångagård

  19,95 kr/kg
   
 • FA-G011-018

  Amandine är en typ av mandelpotatis som är framtagen i franska Bretagne på 1990-talet och som nu odlas i Sverige. Den har den utsökta karaktären av en primörpotatis hela året runt, vilket gör den mångsidig och en riktig delikatesspotatis. Amandine har en grön doft och en viss mandelsötma, vilket är mycket likt just mandelpotatis. KRAV-odlade av Anders...

  29,95 kr/st
   
 • FA-G011-010

  Kålrot var förr, tillsammans med rova, en viktig basföda för såväl människor som för husdjur. Numera en ganska bortglömd utmärkt vara. Tidiga, mindre kålrötter har mild kålsmak och kan rivas eller finstrimlas som råkost. Större exemplar tärnas och används till rotmos, i grytor, soppa, gratänger eller brynta som tillbehör till kött. KRAV-odlade av Bengt...

  39,75 kr/st
   
 • FA-G011-002

  Ekologiska morötter är både nyttigt och gott och kan användas i oändligt många maträtter; sallader, soppor eller i soffrito för att ge mer smak åt köttfärssåsen. Kylskåpskalla är morötter underbara som snacks.  Sorten heter Bolero, en saftig morot med kraftig morotssmak. KRAV-odlade av Kalle och Märta Johansson, Ramdala. Tyvärr är den här produkten slut...

  84,95 kr/st
   
 • FA-G011-004

  Morötter är en allsidig rotfrukt som flitigt används såväl rå som tillagad. Råa, helst större som är saftigare, äter man hela eller i bitar, pressade till morotsjuice eller rivna som råkost. Späda passar bättre att koka och använda som tillbehör till mat i grytor osv. KRAV-odlade av Kalle och Märta Johansson, Ramdala. Vikt: 1kg Tyvärr är den här produkten...

  24,95 kr/st
   
 • Prissänkt!
  FA-G011-012

  Vitkål är en underart av kål som är full av fibrer och C-vitamin. Vitkål används med fördel som råkost eller i en mängd olika anrättningar, t ex kåldolmar, kålpudding, kålsoppa. Passar också bra i gratänger och stuvningar. KRAV-odlade av Bengt Nilsson, Tångagård Tyvärr är den här produkten slut för säsongen!

  90 kr/5Kg
   
 • FA-G011-003

  Ekologiska morötter är både nyttigt och gott och kan användas i oändligt många maträtter; sallader, soppor eller i soffrito för att ge mer smak åt köttfärssåsen. Kylskåpskalla är morötter underbara som snacks.  KRAV-odlade av Kalle och Märta Johansson, Ramdala Vikt: 1kg Denna produkt är tyvärr inte tillgänglig just nu pga säsong. 

  24,95 kr/st
   
 • FA-G011-005

  Gulbetans smak är mild, lite söt och liknar rödbetans. Den används också på samma sätt som denna. Kokt behåller den sin gula färg och kan ätas som tillbehör, eller som ensamrätt med lite smör och grovt salt till. Den kan gratineras hel eller i klyftor och även mixas till puré. KRAV-odlade av Bengt Nilsson, Tångagård Vikt: 500g Denna produkt är tyvärr inte...

  15,95 kr/st
   
 • FA-G011-006

  Polkagrisbetans smak är mildare än rödbetans. Används som vanlig rödbeta och är mycket dekorativ t.ex. råriven i sallad. Kokas den försvinner den starka färgkontrasten och betan blir rosa.  Ekologiskt/KRAV-odlade, ursprungsland varierar beroende på säsong. Vikt: 500g Denna produkt är tyvärr inte tillgänglig just nu pga säsong. 

  15,95 kr/st
   
 • FA-G011-007

  Rödbetor är en ljuvlig primör och med sin vackra djupröda färg förgyller de vilken måltid som helst och är lika nyttiga som vackra. Rödbetor kan t.ex. ingå i soppor och köttgrytor eller varför inte ugnsbaka dem med chevré? Till pyttipannan är de ett givet komplement.  KRAV-odlade av Anders Andersson, Olsäng Vikt: 1kg Denna produkt är tyvärr inte...

  39,75 kr/st
   
 • FA-G011-008

  Palsternackan har karakteristisk kryddig lätt söt smak och doft. Den används såväl rå i råkostsallader, som kokt i soppor och grytor, eller stekt. Passar väl ihop med andra rotfrukter och kan t.ex. blandas med i rårakor eller mos. KRAV-odlade av Bengt Nilsson, TångagårdVikt: 500g Denna produkt är tyvärr inte tillgänglig just nu pga säsong. 

  29,95 kr/st
   
 • FA-G011-013

  Gul lök är den mest använda löken. Används som smaksättare och passar till de flesta maträtter rå eller tillagad. Hackad rå lök är nästintill oumbärligt till vissa rätter som råbiff och löjromstoast. Hel kan löken kokas och serveras som tillbehör, eller som ensamrätt med smör. KRAV-odlade av Sören Nilsson, Triberga Vikt: 1kg Denna produkt är tyvärr inte...

  17,95 kr/st
   
 • FA-G011-014

  Asterix är en matpotatissort från Nederländerna. Den är rödskalig, storknölig och oval med ljusgul köttfärg. Asterix har en hög avkastning och goda kokegenskaper. Sorten har liten benägenhet för sönderkokning, blötkokning och att bli mörkfärgad. KRAV-odlade av Anders Andersson, Olsäng Vikt: 2kg Tyvärr är den här produkten slut för säsongen!

  45 kr/st
   
 • FA-G011-015

  Asterix är en matpotatissort från Nederländerna. Den är rödskalig, storknölig och oval med ljusgul köttfärg. Asterix har en hög avkastning och goda kokegenskaper. Sorten har liten benägenhet för sönderkokning, blötkokning och att bli mörkfärgad. KRAV-odlade av Anders Andersson, Olsäng Vikt: 10kg Tyvärr är den här produkten slut för säsongen!

  110 kr/st
   
 • FA-G011-016

  Potatissorten Solist har en god, tydlig potatissmak och slätt skal har gjort den här sorten till en restaurangfavorit. Tidig, fast potatissort som ger runda knölar med gul skalfärg och ljusgul köttfärg.  KRAV-odlade av Anders Andersson, Olsäng Vikt: 2kg Tyvärr är den här produkten slut för säsongen!

  45 kr/st
   
 • FA-G011-017

  Potatissorten Solist har en god, tydlig potatissmak och slätt skal har gjort den här sorten till en restaurangfavorit. Tidig, fast potatissort som ger runda knölar med gul skalfärg och ljusgul köttfärg. KRAV-odlade av Anders Andersson, Olsäng Vikt: 10kg Tyvärr är den här produkten slut för säsongen!

  110 kr/st
   
 • FA-G011-009

  Palsternackan har karakteristisk kryddig lätt söt smak och doft. Den används såväl rå i råkostsallader, som kokt i soppor och grytor, eller stekt. Passar väl ihop med andra rotfrukter och kan t.ex. blandas med i rårakor eller mos.KRAV-odlade av Bengt Nilsson, Tångagård Vikt: 1 kg Denna produkt är tyvärr inte tillgänglig just nu pga säsong. 

  49,50 kr/st
   

Ekoboxen är en gårdsbutik belägen i Tävelsås, en mil söder om Växjö. Här odlar Kerstin & Birger Ask ekologiska grönsaker helt utan handelsgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. I deras odling strävar de efter att så långt som möjligt utnyttja platsgivna resurser och recirkulation samt att bidra till ökad biologisk mångfald. All näring tillförs i organisk form t ex stallgödsel, växtrester och kalk.


Birger och Kerstin har ett nära samarbete med andra svenska, närproducerande ekologiska odlare från vilka de kompletterar sitt sortiment med produkter som de själva inte odlar eller som de sålt slut av. 


   

Filter

Pris

15 kr - 111 kr
Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.