NÄRPRODUCERAD FÄRDIGMAT


Mat från gården
är namnet på vår smarta färdigmat, redo att värmas och serveras. Vi som producerar färdigmaten till Linnes Mathus heter Grön Ko och ägs av Knut och Christina Lillienau. 

Djuren föds upp på vår KRAV-certifierade gård Mässvik. Våra köttrasdjur går utomhus under perioden april/maj tom oktober. Djur föds upp naturligt och betar endast gräs och är därför långsamtväxande. Djur som växer långsammare ger ett mer marmorerat och därmed smakrikare kött. Vintertid går de i öppna stall med möjlighet att gå ut och utfodras med syrat gräs, så kallat ensilage. Djur som endast föds upp på gräs får även högre halter av omega 3, som ger ett nyttigare kött.

Vi slaktar endast kviga, ungko och stut när de är slaktmogna, tidigast efter två år. Vi slaktar våra djur på Dahlbergs slakteri i Brålanda, c:a en och en halv timmes bilväg från Grön Ko. Det är ett familjeföretag som också är kravcertifierat.

Maten produceras i Karlstad i vår moderna produktionsanläggning som bygger på ett svensk världspatent. Processen är mycket skonsam mot råvarorna vilket medför att maten behåller extra mycket av sina ursprungliga näringsämnen. Hela produktionsanläggningen är KRAV-certifierad och vi arbetar kontinuerligt mot att öka andelen ekologiska råvaror i vår mat. 

Visar 1 - 7 av 7 artiklar
  • KA-G10-001

    Njut av en äkta, italiensk klassiker! Ekologisk pastarätt på smakrik ekologisk nötfärs. Serveras gärna med rucola, rödlök och tomat. Pastan är KRAV-ekologisk tagliatelle på durumvete från Italien. Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat. Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen. Vikt 450 gram.

    59 kr/st
     
  • KA-G010-004

    Njut av en svensk husmansklassiker! KRAV-ekologiska köttbullar i gräddsås med äkta mos på ekologisk potatis. Serveras med rårörda lingon och pressgurka.  Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat. Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen. Vikt 450 gram. 

    59 kr/st
     
  • Prissänkt!
    KA-G010-005

    Njut av en riktig husmansklassiker! Sörmländskt ekologiskt Isterband med dillstuvad Värmlandspotatis. Serveras med inlagda rödbetor och grovkörning senap. Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat.  Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen. Vikt 450 gram. 

    59 kr/st
     
  • KA-G010-006

    Njut av en klassisk husman, dessutom ekologisk! Stuvade makaroner med klassisk varmrökt falukorv. Gjord på ekologiska råvaror. Nöt- och griskött från djur födda, uppfödda och slaktade i Sverige. Servera gärna med tomatketchup.  Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat. Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen....

    55 kr/st
     
  • KA-G10-002

    Njut av en fransk klassiker! Klassisk saffransdoftande fiskgryta med tomat, grädde, saffran, räkor, fänkål och potatis. Fisken är MSC certifierad. Servera med cremé fraiche och nyklippt dill. Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat. Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen. Vikt 450 gram.

    65 kr/
     
  • KA-G010-003

    Klassisk, hederlig husmanskost! Grovt rotmos med långkokt fläsklägg från Hemgården, Norra Råda, Värmland. Serveras gärna med grovkornig senap.  Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat. Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen. Vikt 450 gram.

    59 kr/st
     
  • KA-G010-007

    Svensk, ekologisk husmanskost när den är som bäst! Ekologiskt dillkött med god syrlighet på Grön Ko’s ekologiska nötkött och ekologisk gourmetpotatis från Värmland. Strö gärna nyklippt dill över innan servering Komplettera gärna maträtten med frukt och grönt från vårt breda urval av grön mat. Smakar lika gott hemma som på arbetsplatsen. Vikt 450 gram.

    69 kr/st
     

NÄRPRODUCERAD FÄRDIGMAT


Mat från gården
är namnet på vår smarta färdigmat, redo att värmas och serveras. Vi som producerar färdigmaten till Linnes Mathus heter Grön Ko och ägs av Knut och Christina Lillienau. 

Djuren föds upp på vår KRAV-certifierade gård Mässvik. Våra köttrasdjur går utomhus under perioden april/maj tom oktober. Djur föds upp naturligt och betar endast gräs och är därför långsamtväxande. Djur som växer långsammare ger ett mer marmorerat och därmed smakrikare kött. Vintertid går de i öppna stall med möjlighet att gå ut och utfodras med syrat gräs, så kallat ensilage. Djur som endast föds upp på gräs får även högre halter av omega 3, som ger ett nyttigare kött.

Vi slaktar endast kviga, ungko och stut när de är slaktmogna, tidigast efter två år. Vi slaktar våra djur på Dahlbergs slakteri i Brålanda, c:a en och en halv timmes bilväg från Grön Ko. Det är ett familjeföretag som också är kravcertifierat.

Maten produceras i Karlstad i vår moderna produktionsanläggning som bygger på ett svensk världspatent. Processen är mycket skonsam mot råvarorna vilket medför att maten behåller extra mycket av sina ursprungliga näringsämnen. Hela produktionsanläggningen är KRAV-certifierad och vi arbetar kontinuerligt mot att öka andelen ekologiska råvaror i vår mat. 

Filter

Pris

55 kr - 70 kr
Accept

Genom att använda LinnesMathus accepterar du att hemsidan använder sig av cookies. Klicka här för att läsa mer.